Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes szilvalekváros mézes minitorta

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 8 dkg méz
  • 2 ek cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg gluténmentes liszt (Mester Család Gluténmentes süteményliszt)
  • csipet só
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • Az összeállítádhoz:
  • szilvalekvár
  • 30 dkg fehér fondant
  • szórócukor

Elkészítés

    1. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 25 x 35 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. 
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a mézzel és a vajjal habosra keverjük. A fehérjét a sóval felverjük, majd félidőben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézes tojássárgás keveréket és hozzászitáljuk a kakaóporos, fűszeres, szódabikarbónás lisztet. Az egészet óvatosan összekeverjük, és a tepsibe simítjuk, és kb. 18 - 20 perc alatt megsütjük.
    3. Ha a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kb 7 - 8 cm - es kiszúróval, 12 db-ot szaggatunk belőle. 3-3 tésztakorongot lekvárral összeragasztunk, kialakítva így a tortácskákat, majd bevonjuk az egészet (oldalát, tetejét) lekvárral.
    4. A fondantmasszát négy részre osztjuk , porcukros felületen mindegyiket olyan nagyságú körré nyújtjuk, hogy be tudjuk vele burkolni a tortácskákat. A tetejét egy vízbe mártott ecsettel benedvesítjük és megszórjunk dekor cukor kákkal.

      GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin