A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 25 x 35 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a mézzel és a vajjal habosra keverjük. A fehérjét a sóval felverjük, majd félidőben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézes tojássárgás keveréket és hozzászitáljuk a kakaóporos, fűszeres, szódabikarbónás lisztet. Az egészet óvatosan összekeverjük, és a tepsibe simítjuk, és kb. 18 - 20 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kb 7 - 8 cm - es kiszúróval, 12 db-ot szaggatunk belőle. 3-3 tésztakorongot lekvárral összeragasztunk, kialakítva így a tortácskákat, majd bevonjuk az egészet (oldalát, tetejét) lekvárral.
A fondantmasszát négy részre osztjuk , porcukros felületen mindegyiket olyan nagyságú körré nyújtjuk, hogy be tudjuk vele burkolni a tortácskákat. A tetejét egy vízbe mártott ecsettel benedvesítjük és megszórjunk dekor cukorkákkal.