Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes piskótatekercs

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/4 tk sütőpor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • Vanília
  • 20 dkg eperlekvár

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk.
    2. A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát.
    3. A fehérjét robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
    4. Ezután a tojássárgákat egyenként a habhoz keverjük.
    5. A lisztes keveréket két részletben óvatosan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
    6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    7. Egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk (vagy bármilyen tetszőleges zsiradékkal kikenünk), beletesszük a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tepsiben. A papír belső fele is vajas lesz, így könnyebben lehúzhatjuk a tésztáról.
    8. Körülbelül 14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy a tészta ne száradjon ki, különben eltörik a feltekerésnél.
    9. Miután megsült a piskóta egy tiszta konyharuhára borítjuk, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, és óvatosan feltekerjük.
    10. A ruhában hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg lekvárral, és tekerjük újra fel.
    11. Ezután hagyjuk kb fél órát pihenni. Tálalás előtt szórjuk meg porcukor ral.

    CSOKOLÁDÉSZUFLÉ KARAMELLHABBAL (GLUTÉNMENTES) 

    LÁNGOS GLUTÉNMENTESEN 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin