Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes piskóta gluténmentesen

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját és a fehérjét külön-külön egy-egy nagy tálba tesszük.
  2. A tojásfehérjét egy evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék 7 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük.
  3. A tojássárgás keverékhez hozzátesszük a kimért rizslisztet és a sütőport, majd jól elkeverjük. Ezután a tojásfehérje egyharmadával fellazítjuk.
  4. A maradék tojáshabot óvatosan, nagy mozdulatokkal a lisztes keverékhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön meg.
  5. A piskótatésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a kimagozott meggyet rácsöpögtetjük.
  6. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
  7. Miután megsült, a piskótát kivesszük a tepsiből, és hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt leszedjük a sütőpapírt, és megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Sülés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, különben a piskóta össze fog esni! - csibe_fasírt93

Ezek is érdekelhetnek

Friss