Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes piskóta gluténmentesen

Hozzávalók

  • 8 db L-es méretű tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek rizsliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját és a fehérjét külön-külön egy-egy nagy tálba tesszük.
    2. A tojásfehérjét egy evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék 7 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük.
    3. A tojássárgás keverékhez hozzátesszük a kimért rizslisztet és a sütőport, majd jól elkeverjük. Ezután a tojásfehérje egyharmadával fellazítjuk.
    4. A maradék tojáshabot óvatosan, nagy mozdulatokkal a lisztes keverékhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön meg.
    5. A piskótatésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a kimagozott meggyet rácsöpögtetjük.
    6. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
    7. Miután megsült, a piskótát kivesszük a tepsiből, és hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt leszedjük a sütőpapírt, és megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Sülés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, különben a piskóta össze fog esni!

csibe_fasírt93
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin