Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulakenyér (gluténmentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 bögre rizsliszt
  • 1/2 bögre kókuszliszt
  • 1 bögre mandulaital
  • 1 db tojás
  • 3 ek kókusz olaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 2 ek tápiókakeményítő
  • 1/2 bögre darált mandula
  • 4 ek méz
  • 1 csipet só
  • Extra fűszerek, ízlés szerint:
  • fahéj
  • narancshéj
  • vanília arom
  • rum

Elkészítés

    1. A száraz összetevőket (lisztek, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, só, darált mandula, esetleg édesítőszer, fahéj) és a folyékonyakat (tej, tojás, kókuszolaj , egyéb olaj , aroma, rum) két külön tálban először összekeverjük, majd a száraz keverékbe beleforgatjuk a folyékonyat. Ha mézet vagy szirupot használunk azt a legjobb ez után hozzáadni.
    2. Margarinnal kikenjük a tepsit (az enyém 30,5x10,5cm) és beleöntjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kb. 15 percnél tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha aranybarna színű és a tetején végighúzódik egy kisebb repedés, készen van. Ha kivettük a sütőből, sütőrácsra fordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Lekvárral vagy mézzel fogyasztva tea és kávé mellé tökéletes. 

    MÉG TÖBB GLUTÉNMENTES RECEPT >>> 

Megjegyzés

Glutén-, tej-, cukor- és tojásmentes változatban is elkészíthető sütemény, iylenkor a tojás helyett egy darab villával összetört banán kerül bele, a méz helyett bármilyen folyákony cukorpótló.

koldora98
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin