A száraz összetevőket (lisztek, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, só, darált mandula, esetleg édesítőszer, fahéj) és a folyékonyakat (tej, tojás, kókuszolaj, egyéb olaj, aroma, rum) két külön tálban először összekeverjük, majd a száraz keverékbe beleforgatjuk a folyékonyat. Ha mézet vagy szirupot használunk azt a legjobb ez után hozzáadni.
Margarinnal kikenjük a tepsit (az enyém 30,5x10,5cm) és beleöntjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kb. 15 percnél tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha aranybarna színű és a tetején végighúzódik egy kisebb repedés, készen van. Ha kivettük a sütőből, sütőrácsra fordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Lekvárral vagy mézzel fogyasztva tea és kávé mellé tökéletes.
Glutén-, tej-, cukor- és tojásmentes változatban is elkészíthető sütemény, iylenkor a tojás helyett egy darab villával összetört banán kerül bele, a méz helyett bármilyen folyákony cukorpótló. - koldora98
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!