Keress receptre vagy hozzávalóra

Gluténmentes mákos palacsinta étcsokoládés szilvalekvárral

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 10 dkg rizsliszt
  • 3,5 dkg darált mák
  • 2 ek cukor
  • 1 tk só
  • 2 ek olvasztott vaj (+ a sütéshez)
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl l tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • étcsokoládés szilvalekvár
  • tejszínhab (opcionális)

Elkészítés

    1. A palacsintához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a rizslisztet, a mákot, a cukrot, illetve a sót, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, összedolgozzuk, hogy csomómentes tésztát kapjunk. 10-15 perc pihentetés után felforrósított, enyhén vajazott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
    2. Ha nincs étcsokoládés szilvalekvárunk, akkor 30 dkg szilvalekvárt alacsony lángon megmelegítünk, amikor kellőképp forró, hozzáadunk 60 g feldarabolt étcsokoládét és addig keverjük, míg a csoki el nem olvad.
    3. A palacsintákat megtöltjük a csokis szilvalekvárral és porcukorral meghinte tálaljuk. Igény szerint akár tejszínhabbal is fokozhatjuk az ízhatást.

    AMERIKAI PALACSINTA TÚRÓSAN MÁLNAÖNTETTE >>> 

     

Megjegyzés

A tészta receptje ideális változat azoknak, akik érzékenyek a gluténra. Az étcsokoládés szilvalekvár pedig plusz, különleges ízélményt okoz.

Tóth Zsófia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin