Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes linzer

Hozzávalók

  • 25 dkg rizsliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 ek tejföl

Elkészítés

    1. A rizsliszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, a reszelt citromhéjat, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, majd összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojást, hozzákanalazzuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (Ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, ha pedig túl lágy, akkor egy kevés lisztet) Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, kb. 30 percre.
    2. Fél óra elteltével rizsliszttel megszórt felületen, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. (A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd szintén kiszúrjuk a formával.)
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a kiszúrt tésztát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 15 perc alatt süssük szép világos színűre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 12 percig sütöttem.)
    4. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, mert melegen nagyon törékeny a tészta. A linzert közvetlenül tálalás előtt összeragasztjuk ízlés szerinti lekvárral, majd megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.

    GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

Csakis tálalás előtt ragasszuk össze, mert a tészta a lekvártól felpuhul, és széttöredezik a linzer. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin