Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes kréker

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg Schär Mix B liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 tk só
  • 1/2 tk őrölt fehér bors
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojásfehérje (L-es)
  • egy csipet só
  • A szóráshoz:
  • szezámmag
  • mák
  • köménymag

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót és az őrölt borsot, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgát. Ezután gyors mozdulattal összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, villával felverjük, majd lekenjük vele  a tésztát, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal.
  3. Ezután ízlés szerint felvágjuk a tésztát, majd  egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsit helyezünk. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker!

GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor felnőtteknek kínáljuk pl. egy pohár bor, vagy éppen egy korsó sör mellé, a gyerekek pedig csak úgy magában ropogtassák el. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss