Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes kókuszhabos-lenmaglisztes karamellás szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál lenmagliszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál xillit
  • A kókuszkrémhez:
  • 2,5 tejszín
  • 2 teáskanál zselatin
  • 0,7 dl víz
  • 20 csepp folyékony édesítő
  • kókuszaroma
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • A karamellbevonathoz:
  • 10 dkg fruktóz
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 dkg keményítő

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra verjük a xillittel. A kakaóport és a lenmaglisztet összekeverjük. A sárgájához keverjük a felvert fehérjét, majd óvatosan a lisztet a kakaóporral. Egy kis méretű kapcsos tortaformába öntjük, és 180 °C-on előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

2. A krémhez a tejszínt az aromával és az édesítővel felverjük. A zselatint feloldjuk a 0,7 dl forró vízben. Hozzákeverjük a habhoz a kókuszreszeléket, óvatosan, hogy ne törjön meg a hab. Majd ha egy kihűlt a zselatin, elkeverjük a habbal, és a piskótára öntjük.

3. A karamellhez egy vastagfalú serpenyőben karamellizáljuk a fruktózt. A vajat megolvasztjuk. A keményítőt pár kanál tejben feloldjuk, majd hozzáöntjük a többi tejet is, végül az olvadt vajat. Óvatosan hozzáöntjük karamellhez a tejet a vajjal és keményítővel. Óvatosan kell önteni, és kézi habverővel sűrűn keverni, mert könnyen összeugrik. Ezután össze kell forralni 2-3 percig, majd hűteni. Ha langyos lesz és sűrűbb, akkor öntjük a krémre.

4. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát, utána szeleteljük.

Megjegyzés

Könnyű és büntetlen élvezet. - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek

Friss