Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Gluténmentes kenyér és kalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gluténmentes kenyér és kalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 13
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • Az alaptésztához:
  • 35 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg burgonyakeményítő
  • 3 púpozott evőkanál burgonyapehely
  • 5 púpozott evőkanál kukoricaliszt
  • 3 púpozott evőkanál szójaliszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 nagy főtt burgonya
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • Plusz a kenyérhez:
  • 1 teáskanál ételízesítő vagy só
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint napraforgómag
  • szezámmag
  • a tetejére margarin
  • Plusz a kalácshoz:
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • a tetejére margarin

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval simára dagasztjuk, Galuska sűrűségű tésztát kapunk.

A tészta negyed részét külön tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.

Az alaptészta háromnegyed részéhez hozzáadjuk az ételízesítőt vagy a sót, az őrölt köményt, illetve a napraforgómagot és a szezámmagot.

Mindkét tésztát kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) sütőformába tesszük, tetejét vízbe mártott fakanállal elsimítjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Előmelegített sütőben 210 Celsius-fokon
megsütjük.

A kenyér és a kalács tetejét még melegen megkenjük margarinnal.

Megjegyzés:

A receptet Krész Ferencné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Csirkemáj - kiadósan, változatosan, finoman
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Currys halraguleves kókusztejjel Currys halraguleves kókusztejjel
Narancsos túrótorta IV. Narancsos túrótorta IV.
Karalábés-húsgombócos tészta Karalábés-húsgombócos tészta
Sonkás sütőtökkrémleves Sonkás sütőtökkrémleves
Datolyás almatorta Datolyás almatorta
Lusta túrós süti Lusta túrós süti
Fonott kalács VII. Fonott kalács VII.
Francia almatorta krémesen Francia almatorta krémesen
Banános-mogyorós muffin Banános-mogyorós muffin
Zabpelyhes amerikai palacsinta Zabpelyhes amerikai palacsinta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123006_burgonyakremleves-110.jpg Krémleves burgonyából és batátából, indiai ízekre hangolva

Hűvös, sőt hideg időben kevés fogásra vágyik jobban az ember, mint egy tál forró levesre. A burgonyából készített leves…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept