Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes karamellkrémes diótorta

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához :
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg rizsliszt
  • 10 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez :
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • egész diószemek

Elkészítés

  1. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, és egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporos, rizslisztes diót. A masszát a formába simítjuk és kb. 40-45 percig, tűpróbáig sütjük, majd 15 perc elteltével lejjebb vesszük a hőfokot 170 °C - ra.
  2. Ha a piskóta megsült kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk.
  3. A krémhez a cukrot sötétbarnára karamellizáljuk, majd hozzáöntünk 5 dl tejet és összeforraljuk. A pudingport simára keverjük a maradék tejjel, hozzáöntjük a karamellás tejhez és megfőzzük a pudingot, végül ízesítjük, egy csipet sóval és vaníliával.
  4. Ha a puding teljesen kihűlt kihabosítjuk a puha margarinnal. A krém 2/3-ával betöltjük a piskótalapokat, a maradékkal pedig bekenjük a torta tetejét és az oldalát.
  5. A torta oldalát darált dióval beszórjuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  6. A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk, majd a forró karamellbe gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a diószemeket és sütőpapírra helyezzük őket dermedni, majd tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.

MÉG TÖBB ISTENI TORTA RECEPT >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss