Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudla - indiai lepény csicseriborsólisztből (gluténmentes)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A cukkinit és a korianderzöldet megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk.
  2. Összekeverjük a csicseriboróslisztet és a fűszereket, a kurkumát, a római köményt, a koriandert, a sót, a hinget, a borsot és a reszelt gyömbért a vízzel. Palacsinta sűrűségű tészta lesz belőle. Pár percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felaprított cukkinit és korianderzöldet.
  3. Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben felmelegítjük a ghít vagy a kókuszzsírt, merőkanállal egy adag tésztát tesztünk bele, megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk. Ha jól átsült, a kész palacsintát meglocsoljuk egy pici citromlével.

Megjegyzés

Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod: vegyesen tedd bele a lisztet (150g csicseriborsóliszt és 50g búzaliszt), egyél hozzá tejterméket pl. fogyaszd tejföllel, fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel, például egyél hozzá köretnek rizst. Így a szervezeted a megfelelő aminosavkombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss