Pudla - indiai lepény csicseriborsólisztből (gluténmentes)

Hozzávalók

  • 20 dkg csicseriborsóliszt
  • 3-4 dl víz
  • 0,5 mk kurkuma
  • 0,5 mk római kömény
  • 0,5 mk őrölt koriander
  • 1 tk só
  • 1 csipet hing (elhagyható vagy egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
  • 1 csipet fekete bors
  • 1 tk gyömbér (reszelt)
  • 1 db cukkini (kisebb)
  • 2 ek koriander (el is hagyhatod)
  • ghí vagy kókuszzsír (a sütéshez)
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

    1. A cukkinit és a korianderzöldet megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk.
    2. Összekeverjük a csicseriboróslisztet és a fűszereket, a kurkumát, a római köményt, a koriandert, a sót, a hinget, a borsot és a reszelt gyömbért a vízzel. Palacsinta sűrűségű tészta lesz belőle. Pár percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felaprított cukkinit és korianderzöldet.
    3. Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben felmelegítjük a ghít vagy a kókuszzsírt, merőkanállal egy adag tésztát tesztünk bele, megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk. Ha jól átsült, a kész palacsintát meglocsoljuk egy pici citromlével.

Megjegyzés

Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod: vegyesen tedd bele a lisztet (150g csicseriborsóliszt és 50g búzaliszt), egyél hozzá tejterméket pl. fogyaszd tejföllel, fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel, például egyél hozzá köretnek rizst. Így a szervezeted a megfelelő aminosavkombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin