Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes fehér kenyér

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, a xantángumit, és összeforgatjuk. Összekeverjük a tejet, a tojást, az olajat és az ecetet.

2.

A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk. Akkor jó, ha lágy és omlós a tészta állaga.

3.

A masszát szögletes pástétomformába kanalazzuk, majd elsimítjuk a felületét. Olajjal átkent fóliával lefedjük, majd meleg helyen addig kelesztjük, míg az edény pereméig nő.

4.

200 fokra előmelegített sütő középső részén 30–40 percig sütjük. Akkor jó, ha az alját megütögetve kissé üreges hangot ad. Kivesszük, konyhai rácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt kenyeret mélyhűtő tasakba csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük. Egy hónapig eláll. Fogyasztás előtt kiengedjük, majd néhány percre forró sütőbe toljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss