Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós sütemény glutén-, cukor- és tejmentesen

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat az édesítővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, meglocsoljuka  citromlével, és alaposan összekeverjük. 
  2. A darált diót, a kókuszreszeléket és a sót összekeverjük a fahéjjal, majd hozzáöntjük a tojásokhoz. Belekeverjük az almát is.
  3. Egy kerek szilikonformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, majd 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  4. Miután a sütemény széle megpirult és a massza is szilárdabbá vált, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Xilit porral meghintbe tálaljuk. 

Megjegyzés

Gluténmentes diós sütemény cukormentesen és tejmentesen. - hogyanfogyjak.com

Ezek is érdekelhetnek

Friss