Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes, cukormentes mazsolás muffin

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát öblítsük, majd áztassuk be.
  2. Egy tálban keverjük össze a rizslisztet, a csicseriborsólisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket.
  3. Keverjük össze a nedves hozzávalókat - a citromlevet, az olvasztott vajat,a  vizet - és öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tegyük hozzá a szirupot is. Az egészet néhány mozdulattal keverjük jól össze.
  4. Amikor elkevertük a tésztát, beletehetjüka mazsolát, vagy más gyümölcsöket is.
  5. Egy 12/24 darabos  muffintepsiben osszuk szét a tésztát, majd tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe és süssük meg, kb. 20-25p alatt.

 

Megjegyzés

Szeretem ezt a receptet, mert részben teljes értékű fehérje a vegetáriánusok számára külön áldás és nagyon szeretem a csicseriborsólisztet. :) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss