Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés meggyhabos torta (Gluténmentes)

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Piskóta :
  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 7 g sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek rizsliszt
  • Meggyhab :
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 5 dl meggylé
  • 2 tasak gm vaníliás pudingpor
  • kb 5 ek cukor
  • 5 dkg gm étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • Díszítés :
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg gm étcsokoládé

Elkészítés

  1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, egy kapcsos tortaforma (20 cm) aljába sütőpapírt fektetünk.
  2. A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőporral, kakaóval vegyített rizslisztet. Kb 30 - 35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
  3. A meggybefőttet leszűrjük, a levét, hogy 5 dl legyen kiegészítjük vízzel. A fele meggyet leturmixoljuk. 1 dl meggylében simára keverjük a pudingport, a többit a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot és sűrű krémmé főzzük. Még forrón elkeverjük benne az összetördelt csokoládét és a maradék meggyet. Fóliával letakarjuk (így nem bőrösödik be) és teljesen kihűtjük.
  4. A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a meggykrémmel, a krém 3/4 - ed részével betöltjük a piskótalapokat, a maradékkal pedig bevonjuk a tetejét és az oldalát. 1 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd felvert tejszínnel, csokoládéreszelékkel díszítjük.

CSÍKOS SÜTEMÉNY (ALMÁS-MÁKOS) >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss