Keress receptre vagy hozzávalóra

Gluténmentes bögrés süti - cukormentes változatban is

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj (vegán verzióban kókuszzsír)
  • 5 db alma (kisebb)
  • 1 bögre csicseriborsóliszt
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre hajdinaliszt
  • 1 marék mazsola
  • 1 csipet vanília (vagy ha nincs otthon, vaníliás cukor)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5-2 bögre víz (meleg)
  • 0,5 db citrom (leve és a héja reszelve)
  • fahéj

Elkészítés

    1. Az almákat cikkekre vágjuk, a mazsolát átöblítjük, majd állni hagyjuk.
    2. A háromféle lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a citrom lereszelt héját és kifacsart levét összekeverjük egy tálban (aki szeretne, keverhet hozzá nádcukrot).
    3. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vizet és összedolgozzuk, végül belekeverjük a mazsolát is.
    4. Az egész keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére helyezük az almaszeleteket.
    5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

     

Megjegyzés

Ez egy cukormentes recept. Ha édesre szeretnéd, tehetsz hozzá egy bögre barna nádcukrot.

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin