Gluténmentes bögrés süti - cukormentes változatban is

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj (vegán verzióban kókuszzsír)
  • 5 db alma (kisebb)
  • 1 bögre csicseriborsóliszt
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre hajdinaliszt
  • 1 marék mazsola
  • 1 csipet vanília (vagy ha nincs otthon, vaníliás cukor)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5-2 bögre víz (meleg)
  • 0,5 db citrom (leve és a héja reszelve)
  • fahéj

Elkészítés

    1. Az almákat cikkekre vágjuk, a mazsolát átöblítjük, majd állni hagyjuk.
    2. A háromféle lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a citrom lereszelt héját és kifacsart levét összekeverjük egy tálban (aki szeretne, keverhet hozzá nádcukrot).
    3. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vizet és összedolgozzuk, végül belekeverjük a mazsolát is.
    4. Az egész keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére helyezük az almaszeleteket.
    5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

     

Megjegyzés

Ez egy cukormentes recept. Ha édesre szeretnéd, tehetsz hozzá egy bögre barna nádcukrot.

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek