Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mit tegyél, ha gluténérzékeny a gyereked? A szakértő válaszol!

default user icon
Felcsiki Tünde Érzékenység és allergia
0
Ha egyik pillanatról a másikra kiderül, hogy gyermekednek ételérzékenysége van, érthető ha először kétségbe esel. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes téma szakértője segít, hogy tudd mi az első dolgod, ha ilyen problémával szembesülsz.

Kedves Tünde! A héten derült ki, hogy gluténérzékeny a kisfiam. Kérlek, segíts, hogy álljunk át a gluténmentes életre, és hogy készítsem fel erre az egészre. Rengeteg tanácsot kaptunk, de fogalmam sincs, mivel kezdjük.

Mindenekelőtt száműzni kell minden olyan élelmiszert a konyhából, ami glutént tartalmazhat! Figyeljünk az alábbiakra az ételei elkészítésekor:
külön konyharuhát, edényeket, főzőeszközöket használjunk, a gluténmentes alapanyagokat külön, zárható dobozban tároljuk, elkerülve a keresztszennyeződést, valamint a hűtőben is elkülönítve tároljuk az ételeit. Segít, ha azzal támogatjuk gyermekünket, hogy vele együtt mi is ezeket az ételeket fogyasztjuk.

Fontos, hogy Ön tájékozott legyen és felkészült. Az összetételek elolvasása és értelmezése elengedhetetlen velejárója a bevásárlásnak. Vannak olyan alapanyagok amelyek ízben, és struktúrában teljesen megegyeznek az eddigi megszokottakéhoz és vannak olyanok amik eltérnek, de megfelelő fűszerezéssel és elkészítési móddal, új íz világot hozhatunk be otthonunkba. Ami az egyik legfontosabb, hogy beszéljék meg azt is, hogy ha nem otthon étkezik akkor mire figyeljen és mit ne fogyasszon.

ÍGY KEZDJ ÚJ ÉTRENDBE, HA TEJCUKOR-ÉRZÉKENY VAGY >>> 

UGYANÚGY VISELKEDNEK A LAKTÓZMENTES ALAPANYAGOK? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL! >>> 

FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin