Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Milyen alapanyagokat vegyek, ha gluténérzékeny vagyok? A szakértő válaszol

Milyen gluténmentes alapanyagokra van szükségem a konyhában, ha gluténérzékeny vagyok? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Most derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok. Mik azok az alapanyagok, melyeket mindenképpen be kell szereznem otthonra a sütéshez-főzéshez?

Tudom, hogy nem egyszerű elindulni egy új úton. A régi szokásokat el kell engedni, és a helyükre pedig új szokásokat kell beépíteni. Örömmel álljunk az újonnan kialakult helyzethez, hisz van megoldás! Új alapanyagokat ismerhetünk meg, és bárki elsajátíthatja az ételek elkészítéseinek fortélyait.

Az eddig használt alapanyagaink közül azokat kell feltétlenül lecserélni, amelyek glutént és származékait tartalmazzák, illetve tartalmazhatják! Bevásárláskor mindig figyelmesen olvassuk el a termékek címkéit!

Elsőre talán ezeket az alapanyagokat érdemes beszerezni:

rizs, barnarizs, kukoricarizs
gluténmentes zabpehelyliszt és segédlisztként kölesliszt, hajdinaliszt, zöldbanánliszt, tápiókaliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt vagy kókuszliszt
burgonyapehely, hajdinapehely, rizspehely, kukoricapehely és gluténmentes zabpehely puffasztott köles, puffasztott amaránt, puffasztott cirok, puffasztott rizs

Felcsiki Tünde rovata >>> 
Érzékenység és allergia >>> 
Mentes receptek >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tropusi_foka
1. Nem be kell szerezzek, hanem be kell szereznem! 2. Lehetne kicsit tartalmasabb is a cikk, mert ez így olyan, mint az alapanyagok elkészítés nélkül. Semmire sem jó.

Magazin