Kedves Tünde! Tudnál ajánlani néhány glutén- és laktózmentes levesbetétet?
Szerencsére a laktót-és gluténérzékenyek is sokféle levesbetétből válaszhatnak. Kerülhet a levesbe húsgombóc, májgombóc, de készíthetünk daragaluskát, csipetkét is gluténmentes alapanyagokból, vagy tehetünk a levesbe csicseriborsót, pirított gm zsömlét, vagy gm kenyérkockát is, de akár rizsmetéltet.
Petrezselymes burgonyagombóc:
Hozzávalók:
2 db nagyobb burgonya, 1 mk barna rizsliszt, 1 db tojássárgája só, bors, szerecsendió, friss petrezselyem
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzöm. A kihűlt főtt burgonyát megpucolom és burgonyanyomóval áttöröm. Összekeverem a tojássárgájával, fűszerekkel, és a petrezselyemmel. Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázok és sós, enyhén forrásban lévő vízben pár percig közepes lángon főzöm. Miután feljöttek a gombócok a víz tetejére, forralok még egyet rajta, és kész.