Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Glutén- és laktózmentes aranygaluska

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg kenyérliszt (gluténmentes)
  • 5 dkg cukor (+ 3 ek cukor)
  • 1 csipet só
  • 4 g instant élesztő
  • 2 dl tej (meleg, laktózmentes)
  • 5 dkg tejmentes/laktózmentes margarin (+ 8 ek tejmentes/laktózmentes margarin)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg darált dió
  • A tetejére:
  • 1 dl tej (laktózmentes)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A lisztet az 5 dkg cukorral, a sóval és az élesztővel elkeverjük, majd a meleg tejet, az 5 dkg olvasztott margarint és a tojást hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, 50 percig kelni hagyjuk.
    2. A darált diót a maradék cukorral elkeverjük, egy hőálló tálat 2 evőkanál olvasztott margarinnal kikenünk. A megkelt tésztából margarinba mártott kanál segítségével apró galuskákat szaggatunk. A galuskákat először a maradék olvasztott margarinban, majd a darált dió és a cukor keverékében megforgatjuk, végül a hőálló tálba sorakoztatjuk.
    3. Ha az alapanyagok elfogytak, és a tálunk megtelt, a tésztát további 20 percig kelesztjük, majd 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe míg a cukros tej szépen rápirul.

    GRÍZES TÉSZTA GLUTÉNMENTESEN>>> 

    GULYÁSLEVES GLUTÉNMENTES CSIPETKÉVEL>>> 

    PAPRIKÁS CSIRKE NOKEDLIVEL (GLUTÉNMENTES RECEPT)>>> 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin