Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Imádja a házi pizzát és szezonális konyhát - íme a Globalista Konyha következő brit sztárséfje

Gill Meller, a legendás River Cottage főszakácsa hamarosan Budapesten főz, a Globalista Konyha meghívására. A következő rövid interjú segít abban, hogy egy kicsit jobban megismerjük őt.

- Pigs & Pork néven került a boltokba első, River Cottage kézikönyve. Sőt, azóta megjelent Gather című, második szakácskönyve is.

- A Pigs & Pork inspiráló téma volt, és nagyon élveztem a könyvkészítéssel járó munkát. Minden évben tartottunk disznókat a River Cottage farmon, ezért sokat tudtam róluk, de még így is rengeteg újdonsággal találkoztam a könyv írása során: a ritka és hagyományos fajták sokszínűségéről, a nagyüzemi disznótartásról és az ott tapasztalt rettenetes állapotokról is. Valóban, elkészült a második könyvem is, Gather címmel, ami a legjobb szezonális angol konyhát ünnepli, benne 120 recepttel, melyeket az a csodálatos Dorset-i táj ihletett, ahol élek. Egyszerű, őszinte ételek, természetes, bőséges alapanyagokból.

- Több mint 10 éve dolgozik a River Cottage-ban. Mit tanult ott séfként?

- Rengeteget tanultam itt, nem csak a főzésről. Másképp gondolkodom az ételről és az emberekről is. A főzés az embereknél kezdődik. Akik megtermelik, kifogják, vadásszák az alapanyagokat, melyeket mi nap, mint nap elkészítünk a vendégeinknek vagy a családtagjainknak. Szenvedélyes hozzáállásuk, odafigyelésük és tudásuk nélkül nem állna rendelkezésünkre ennyiféle zöldség, gyümölcs, saláta, zöldfűszer vagy éppen hal. Megtanultam tisztelni az alapanyagokat, és rajtuk keresztül az embereket.

- Apaként mennyire volt sikeres az új ételek bevezetése terén a gyerekeivel?

- Mindkét gyerekem szeret enni és imádja a jó ételt, de azért van, amit nem hajlandóak megenni. A gyerekek nem mindig szeretik, ha olyan ételt kell enniük, amit az étteremben készítenék, de már kipróbálták a nyulat, az osztrigát, az articsókát és az ürühúst, de a kedvencük továbbra is a házi készítésű pizza péntek esténként.

- Önnek mi a titkos kedvence?

- Bevallom, nekem is bejön a péntek esti házi készítésű pizza!

Gill Meller – River Cottage - angol farm konyha – pop-up
MOM Park, Leroy Bistro, október 11-12, 19:00 óra
www.globalistakonyha.com
További információk itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss