A most már két szakácskönyvvel büszkélkedő séfről tudjuk, hogy a föld tisztelete, a fenntarthatóság és a lokális alapanyagok mindennél fontosabbak számára.
IMÁDJA A HÁZI PIZZÁT ÉS SZEZONÁLIS KONYHÁT - ÍME A GLOBALISTA KONYHA KÖVETKEZŐ BRIT SZTÁRSÉFJE >>>
Ezért is nagyon fontos szempont volt, hogy egy hasonló szellemiségű pincészet borait válasszák az izgalmas ételsorhoz. A Kanadából hazatelepült, erdélyi felmenőkkel bíró Gilvesy Róbert eredetileg építész, majd a Szent György-hegyen álló egykori Esterházy-birtokon kezdett bele a Gilvesy borászbirodalom felépítésébe.
Gilvesy Róbert mindig arra vágyott, hogy létrehozzon valami csodálatosat. Húsz éve látta meg először a romos műemléképületet, ami ma már egy elegáns, lenyűgöző panorámával bíró pincészet. Az elmúlt évek munkájának köszönhetően egy modern épületegyüttes és közel 13 hektár szőlő, magas minőségű, kézműves borok fogadják az oda látogatókat.
Gilvesy Róbert alaposan megfontolta, Gill Meller melyik ételéhez milyen bort párosítson. Íme, a végeredmény, amit október 11. és 12-én a pop-up vacsora vendégei el is fogyasztanak majd.
EGYSZERŰ, GYORS, SZEZONÁLIS FOGÁSOK - LUXUSKIVITELBEN! ÚJ SZTÁRSÉF GLOBALISTA KONYHÁNÁL >>>
A menü:
Sózott tőkehal, paradicsom pirítóson, rozmaring, olívaolaj
Gilvesy Rajnai Rizling 2015
Sült tök, vad gomba, árpagyöngy
Mogyorós Sauvignon Blanc
Csicsóka, sonka, hajdina
TARÁNYI Rajnai Rizling 2015
Tarisznyarák leves
BOHÉM Riesling Cuvée 2013
Füstölt liba, zeller és alma
PRÓBAÜZEM Szűretlen Furmint 2015
Joghurt sorbet, szilva, omlós tészta, mák