Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű, szezonális fogások - ötcsillagos minőségben! A Globalista Konyha kápráztos pop-up vacsorája

Még csak két napja tartózkodik a magyar fővárosban, de már körülnézett Budapest belvárosában és több helyen is megkóstolta a magyar specialitásokat a rendkívül barátságos, nyitott és nyugalmat sugárzó angol séf. Gill Meller a repülőtérről szinte azonnal az étterembe sietett, hogy minél több ideje maradjon az előkészületekre.

A vendégek egyöntetű véleménye alapján Gill Meller elhozta a River Cottage szellemiségét Budapestre, izgalmas, egyedi íz párosítású tányérokat vonultatott fel, a szezonalitást és a helyi alapanyagok szeretetét előtérbe helyezve. Az est sikeréhez nagymértékben hozzájárult a Bortársaság segítségével bemutatott badacsonyi Gilvesy Pincészet. A pincészet borai kiválóan passzoltak az ételsorhoz.

A budaörsi Andretti cukrászda elképesztő gyorsaságú fagylaltgépének köszönhetően a vendégek megkóstolhatták Gill Meller Gather c. szakácskönyvében is megtalálható kardamomos-narancsos joghurt sorbet-ját is.

A pop-up vacsora vendégei apró ajándékokat is hoztak Gill-nek, sőt számos kérdést is intéztek felé. Kíváncsiak voltak rá, hogyan született a River Cottage gondolata és hogyan találkozott össze Hugh Fearnley-Whittingstallal, a River Cottage ikonikus arcával.

Gill Meller elmondta, hogy Hugh Fearnley-Whittingstall újságíróként dolgozott, és egyre inkább a gasztronómia felé fordult. Egy szép napon megvásárolta a River Cottage első épületét, saját veteményest hozott létre és állattartással is foglalkozni kezdett. Kalandjairól rendszeresen publikált. Ez az életérzés felkeltette a megfáradt városiak fantáziáját, és a többi már történelem. Gill Meller egy partin találkozott Hugh Fearnley-Whittingstallal, egy szalmabálán ücsörögve, és hamarosan csatlakozott a River Cottage csapatához. Ennek már több mint 11 éve.

Nemrég megjelent első szakácskönyvét, Gather címmel, érdeklődéssel lapozgatták a meghívottak, és Gill Meller azt is elárulta nekünk, hogy a rendkívül sikeres könyvet hamarosan két újabb szakácskönyv követi majd.

Ezek is érdekelhetnek

Friss