Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gibanica III.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrókat villával összetörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját mindjárt a túróhoz adjuk, a fehérjét is, miután laza habbá vertük .A masszához hozzáöntünk kb. fél deci olajat és az ásványvizet, ízlés szerint sózzuk.

Közepes méretű tepsit kiolajozunk, lerakunk 2 réteslapot, megkenjük a masszával, utána rétegezzük egyenként a lapokat, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére is 2 lap kerüljön, amit pár csepp ásványvízzel s olajjal megitatunk.

200 fokon sütjük először az alsó rácson 35-40 percig, majd középen, míg szép színt kap. Sütés után letakarjuk nedves konyharuhával, akkor nem száll, könnyebb szeletelni.

Megjegyzés

Előző nap is elkészíthetjük, akkor letakarjuk fóliával, berakjuk a hűtőszekrénybe, s másnap sütjük.

Szerbiában élek, ez az egyik nemzeti eledelünk, sokfélét olvastam, próbáltam, de a drága anyósom receptje a legjobb. Habkönnyü, olvad a szájban. - Tristi

Ezek is érdekelhetnek

Friss