Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyével töltött ünnepi pulykamell

default user icon
2 5/5
Gesztenyével töltött ünnepi pulykamell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykamell
  • 10 dkg gesztenyepüré (natúr)
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • őrölt bors
  • A körethez:
  • barnarizs
  • gyümölcsök
  • ízlés szerint sült burgonya
  • Ha bundázzuk:
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellből 4 db nyitott szeletet vágunk, a leeső részt ledaráljuk. Áztatott zsemlét, tojást, gesztenyepürét és a fűszereket a darált hússal jól összekeverjük. A nyitott szeleteket gyengén megkloffoljuk. Tojással lekenjük a hússzeletet, fűszerezzük sóval, borssal.
    A gesztenyepürét az áztatott zsemlével, tojással és fűszerekkel összekeverjük. Az így kapott tölteléket rúd formában ráhelyezzük a pulykamellszeletekre. Felgöngyöljük, alufóliába szorosan becsomagoljuk. Tepsiben tesszük, s kevés víz aláöntésével a sütőben készre pároljuk. Amikor kész, kicsomagoljuk. A megpárolt töltött roládot panírozzuk lisztbe, tojásba és morzsába, s forró olajon aranysárgára sütjük.

    Köretként barnarizst adhatunk mellé. A rizst - a tésztához hasonlóan – bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. Kiolajozott formába betöltjük, majd a tálaló edényre borítjuk.
    Sült ananászszelettel, őszibarackkal és narancsgerezddel, friss fűszernövényekkel díszítjük.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Kisskormi
Ezt már régebb próbáltam ki, hát mit mondjak róla? Isteni. Köszönöm, hogy megosztottad.
Eneldilla
Nagyon finom lett, és pont olyan szép, mint a fényképen.

Hasonló Receptek

Magazin