Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyével töltött túrógombóc

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál tejszín
  • A hempergetéshez:
  • reszelt (darált) babapiskóta

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a túrót, a búzadarát és a sót. A masszát összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját. Hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük (ezalatt a búzadara kellően megduzzad).

A gesztenyemasszát a tejszínnel összekeverjük, hogy lágyabb legyen, majd kis golyókat formálunk belőle.

A túrós masszából gombócokat formázunk, kilapítjuk, a közepükbe pedig 1-1 gesztenyegombócot teszünk. Alaposan összegyúrjuk, majd forró, lobogó vízbe dobjuk őket. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután még 4-5 percig tovább főzzük őket, majd lecsöpögtetés után a lereszelt babapiskótában megforgatjuk.

Adhatunk mellé vanília- vagy gyümölcsszószt is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss