Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyével töltött pulykamell sült almával

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamell
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors          
  • 5 dkg füstölt szalonna     
  • 20 dkg darált pulykacomb            
  • 1 dl tejszín                                 
  • 10 dkg gesztenyemassza (sós)           
  • 2 ek olaj                                       
  • 60 dkg savanykás alma
  • 9 dkg vaj  
  • 2 dl rozé

Elkészítés

    1. A mellfilét 4 vékony szeletre vágjuk, kiklopfoljuk kissé, majd megsózzuk és megborsozzuk. A felkockázott szalonnát megpirítjuk.
    2. A darált húst összedolgozzuk a tejszínnel és a gesztenyével, majd megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáforgatjuk az elősütött szalonnát a zsírjával együtt. Bevonjuk a masszával a pulykaszeleteket, majd felgöngyöljük és alufóliába csomagoljuk. A csomagolt hústekercseket forrásban lévő vízben 15 percig főzzük. Kiemeljük, a kicsorgó levet felfogjuk. Szárazra töröljük a tekercseket, majd minden oldalát aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon.
    3. A megmosott, kimagozott, felszeletelt almákat megsütjük 4 dkg felforrósított vajon, közben megsózzuk kissé. Felöntjük 1,5 dl húslével, és felforraljuk az egészet. A bort leforraljuk negyedmennyiségűre, majd a megmaradt felkockázott vajjal gazdagítjuk. A hústekercset az almával és a rozémártással kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin