Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók

  • 2,5-3 kg pulyka (bébipulyka)
  • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
  • 1 db narancs
  • A töltelékhez:
  • 1 fej hagyma
  • 4 db zsemle
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db zellergumó
  • 20 dkg gesztenye (főtt, héj nélküli 100g)
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • bors
  • zsálya
  • rozmaring
  • kakukkfű

Elkészítés

    1. A hagymát felkockázzuk. A szalonnáról a bőrt levágjuk és felcsíkozzuk, forrásban lévő vízben 3 percig blansírozzuk, majd felkockázzuk. A zellert is megtisztítjuk kockára vágjuk, és a szalonna vízében, ha felforrt, 3 percig blansírozzuk.
    2. A felkockázott zsemlét a sütőben 180 fokon megpíritjuk, ez idő alatt a gesztenyét is apróra vágjuk. A szalonnát és a hagymát megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és hozzáadjuk a zellert, a zsemlekockát, a gesztenyét, és a sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített, felvert tojást. Masszát gyúrúnk belőle és a pulykába töltjük. 
    3. A pulykát a szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
    4. A sütőben, lefedve addig sütjük, ahány kilós a pulyka. Az utolsó órában levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább, néha meglocsoljuk a szafttal, hogy ne száradjon ki. Az utolsó negyed órában megtűzzük a narancs karikákkal.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin