Elkészítés: A libát kívül-belül megtisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk. A belsőségeket is megmossuk.
Az almát meghámozzuk, négybevágjuk, kimagozzuk. A gesztenyéket kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A májat összekeverjük a libazsírral, a hagymával, az almacikkekkel, a gesztenyével, és kissé sózzuk, borsozzuk. A libába töltjük, a nyílást fogvájóval összetűzzük.
Mellével lefelé tepsibe fektetjük a libát, ráöntünk 1 liter forró vizet, mellé szórjuk a maradék belsőséget, és a sütőben 3-3,5 órát sütjük. Félóránként megfordítjuk, és leszedjük a zsírját.
A ropogósra sült libát főtt burgonyával tálaljuk, esetleg párolt savanyú káposztát is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre