Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt, és közepes keménységű tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűvös helyen pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk, kockára vágjuk, majd a porcukorral ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kifli alakúra formáljuk, felvert tojással megkenjük, fél óráig langyos helyen kelesztjük.
Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük.
Karácsonyi süteménynek is kiváló, de süthetjük bármikor, sokáig eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre