Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykarolád édesburgonyakrémmel

A szelídgesztenye igazán különleges, egészséges és sokoldalúan felhasználható alapanyag!

Hozzávalók

  • 1,5 kg édesburgonya
  • tengeri só
  • 300 ml tej
  • 200 g vaj
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 700 g pulykamellfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 200 g aszalt szilva
  • 200 g gesztenye (főtt hámozott + a tálaláshoz)

Elkészítés

    1.

    A megtisztított, cikkekre vágott édesburgonyát főzzük puhára sós vízben. Azután szűrjük le, hagyjuk kissé hűlni, majd burgonyanyomóval törjük át. Adjuk hozzá a meglangyosított tejet és a megolvasztott vajat. Végül ízesítsük egy kevés sóval és a borssal.

    2.

    A megtisztított pulykamellet kissé klopfoljuk ki, és tegyük az olajjal megkent alufóliadarabra. Osszuk el rajta az aszalt szilvát, valamint a gesztenyét, és szórjuk meg egy kevés sóval. Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, a végeket szorosan kössük meg, rakjuk tepsibe, és süssük készre 160 fokon 30-35 perc alatt.

    3.

    Tálaláskor távolítsuk el a roládról az alufóliát, vágjuk fel szeletekre, és rendezzük el azokat a mélytányérokba halmozott édesburgonyakrémen. Egy kevés gesztenyével díszítve tálaljuk.


Mit gondolsz, gyümölcs vagy zöldség a gesztenye? A csonthéjasok családjába tartozik, azonban úgy fogyasztjuk, mint a zöldségeket. Nyersen nem jó, így sütni, vagy főzni kell ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Ha este esszük, megkönnyíti az elalvást.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykarolád édesburgonyakrémmel recept?


Magazin