Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött csirkemell

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát megmossuk, és beáztatjuk a whiskybe vagy a konyakba.

Fóliára fektetjük a kiklopfolt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük a gesztenyemasszával, és egy csíkban ráhelyezzük a lecsöpögtetett aszalt szilvákat.

A fólia segítségével feltekerjük, és egy tűzálló jénaiba fektetjük (ha szükséges, fogpiszkálóval, hústűvel össze lehet tűzni!). Ráöntjük a bort, és közepes lángon (kb. 180 fok) puhára pároljuk, majd a fedőtől megszabadítva pirítjuk egy kicsit. Néha locsolgassuk meg a borral, ami alatta van.

Ezek is érdekelhetnek

Friss