Gesztenyetorta

default user icon
8 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db 28 cm átmérőjű kerek piskóta /kb. 8 tojásos/
  • 25 dkg margarin
  • 75 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 1 tábla tortabevonó
  • 5 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: Először gesztenyesziveket készítünk. Ehhez 1,5 csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónál kicsit kisebb golyókat csinálunk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így gesztenyeformát kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
    A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, félretesszük hűlni. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot. A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük, oldalát és tetejét is bevonjuk. A behűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, csillagcsöves zsákból kidíszítjük. A tetejét a gesztenyeszivekkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Burgermeiszterné Dudás Andrea 6 évvel ezelőtt
Kedves Betty mami! Isteni a torta!!!! Kezdőknek is javaslom, tessék csak bátran belevágni!!! A lapot én is magam sütöttem, egy kakaós piskóta lap volt és csak kétfelé vágtam. Hálás köszönet érte, nagyon nagy sikere volt!!!!!
Fleischmanné Pálfi Erzsébet 6 évvel ezelőtt
Ez az első torta ami nekem igazán sikerült!!! Köszönöm a receptet.
Feriné Takács Bernadett 6 évvel ezelőtt
A 30 dkg cukor nem sok a krémhez? A gesztenye massza már eleve cukrozott! Van valamit félreolvastam? Amúgy nagyon tetszik a recept, épp most sül hozzá a piskóta. A fiam szülinapjára készítem! De itt a cukornál elakadtam...
glitterday 9 évvel ezelőtt
A hétvégén én is elkészítettem, és az első gesztenyés sütim ami igazán finom lett! A díszítés is mutatós volt a kis gesztenye szivekkel! Köszönöm a receptet! Máskor is elkészítem!
Szűrszabóné Kovács Szilvia 10 évvel ezelőtt
Megsütöttem a kislányom szülinapjára. Nagyon finom! Én kakaós piskótát sütöttem hozzá, a tetejére csak fél csg masszából készítettem díszeket raktam rá még csokiforgácsot, és a krémből is díszítettem nyomózsákból. Még valami..A krémbe kevesebb cukrot tettem így is nagyon finom lett. Máskor is megsütöm, köszi a receptet!
Nagy Katalin 10 évvel ezelőtt
sziasztok! Nekem is isteni lett, én még felturbóztam magozott meggyel, +a tetejére díszítésnek, és házi piskótából csináltam meg. Nagyon jól néz ki, és finom:)) Köszi a receptet:)
Betty mami 11 évvel ezelőtt
Még nem próbáltam baracklekvárral megkenni,de jó ötletet adtál,így még pikánsabb lehet!
Keresztenyi Zsuzsa 11 évvel ezelőtt
Kiprobaltam es mondhatom , isteni finom lett, nagy sikert aratott szombaton. En annyit tettem meg hozza, hogy a piskotalapokat hazi sargabarack lekvarral megkentem. Nem rontott az izhatason ! Mindenkinek csak ajanlani tudom, probalja ki !!

Hasonló Receptek

Magazin