Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyetorta sütés nélkül II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 50 dkg darált omlós keksz
  • 15 dkg margarin
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl főtt kávé
  • A krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dl rum
  • 5 dl tejszín kemény habbá verve
  • 2 dkg étkezési zselatin
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztaalaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, és kiknet 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.

A krémhez a gesztenyemasszát a rummal kikeverjük, hozzákeverjük (óvatosan) a kemény habbá vert tejszínt, melyből félreteszünk a torta tetejének díszítésére. Majd a zselatint felfőzzük, amikor langyos, hozzákeverjük a krémhez. Ezt is beletesszük a tortaformába.

15 percet pihentetjük a hűtőben, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Én húsvétra készítettem, így olyan díszítést raktam rá.
- ditke89

Ezek is érdekelhetnek

Friss