Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyetorta III.

MME MME
4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Habosra keverjük a három tojássárgáját 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, 10 dkg darált diót és 2 evőkanál zsemlemorzsát. Kikent, kilisztezett nagy tortaformába simítjuk, és addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre nem tapad tészta. A formában hagyjuk kihűlni, a tetejét megkenjük barackízzel.

Közben habosra keverjük a gesztenyemasszát a margarinnal és a rummal, majd a tésztára kenjük. Felverjük a tejszínt, bevonjuk vele a tortát. Tetejét csokidarával megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss