Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyetorta egyszerűen, sütés nélkül

120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 1 db piskóta tortalap
  • gyümölcslekvár (vagy mogyorókrém)
  • A gesztenyekrémhez:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • A grízes krémhez:
  • 4 ek búzadara
  • 4 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk vanília őrlemény (elmaradhat)
  • 15 dkg margarin
  • A tetejére:
  • kakaópor

Elkészítés

  1. A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét és a margarint habosra keverjük, majd a tejszínnel lazítjuk.
  2. A grízes krémhez a búzadarát sűrűre főzzük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vanília őrleménnyel ízesített tejben. Langyosra hűtjük, majd kisebb kockákra vágott margarinnal (amit apránként adagolunk) lazítjuk.
  3. A torta alsó lapját megkenjük a gyümölcsízzel, erre jön a grízes krém fele, majd a gesztenyekrém, végül a grízes krém másik fele, amit vékonyan megkenünk a lekvárral és erre helyezzük a másik tortalapot, amit kissé rányomunk.
  4. Hütőben legalább 1-2 órát állni hagyjuk. A tetejét megszórjuk a kakaóval. 

GESZTENYÉS HÓTORTA>>> 

CSOKOLÁDÉS GESZTENYÉS ALAGÚT>>> 

geSZTENYÉS TRÜFFEL SZELET>>> 

 

Megjegyzés

Ünnepi alkalomra saját készítésű marcipánrózsával, levelekkel stb. is díszíthetjük. Tálaláskor a szeletekre tejszínhabot nyomunk, amire rakhatunk főtt gesztenyét, vagy csoki darabokat, vagy akár gesztenyepürét is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss