A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét és a margarint habosra keverjük, majd a tejszínnel lazítjuk.
A grízes krémhez a búzadarát sűrűre főzzük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vanília őrleménnyel ízesített tejben. Langyosra hűtjük, majd kisebb kockákra vágott margarinnal (amit apránként adagolunk) lazítjuk.
A torta alsó lapját megkenjük a gyümölcsízzel, erre jön a grízes krém fele, majd a gesztenyekrém, végül a grízes krém másik fele, amit vékonyan megkenünk a lekvárral és erre helyezzük a másik tortalapot, amit kissé rányomunk.
Hütőben legalább 1-2 órát állni hagyjuk. A tetejét megszórjuk a kakaóval.
Ünnepi alkalomra saját készítésű marcipánrózsával, levelekkel stb. is díszíthetjük. Tálaláskor a szeletekre tejszínhabot nyomunk, amire rakhatunk főtt gesztenyét, vagy csoki darabokat, vagy akár gesztenyepürét is. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!