Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés zellerkrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg zellergumó
  • 15 dkg lisztes burgonya
  • 15 dkg főtt, tisztított gesztenye
  • 1 db salotta hagyma
  • 1/2 dl száraz fehérbor (pl. rizling)
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 1 l zöldségalaplé
  • ízlés szerint fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A gesztenyét kb. 35-40 perc alatt puhára főzöm, meghámozom. A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra, a zellert és a burgonyát kb. 1 cm-es kockákra vágom.

    Kevés zöldségalaplében megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, a fehérbort és a leves többi részét, megborsozom. Közepes tűzön fedő alatt főzni kezdem.

    Nagyjából 10 perc elteltével hozzáadom a gesztenyét. 25-30 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket. Végül hozzáadom a tejszínt, újra felforralom. Turmixgép poharába töltve pürésítem.

    Frissen vágott metélőhagymával tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin