Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés zellerkrémleves

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyét kb. 35-40 perc alatt puhára főzöm, meghámozom. A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra, a zellert és a burgonyát kb. 1 cm-es kockákra vágom.

Kevés zöldségalaplében megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, a fehérbort és a leves többi részét, megborsozom. Közepes tűzön fedő alatt főzni kezdem.

Nagyjából 10 perc elteltével hozzáadom a gesztenyét. 25-30 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket. Végül hozzáadom a tejszínt, újra felforralom. Turmixgép poharába töltve pürésítem.

Frissen vágott metélőhagymával tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek