Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-vaníliakrémes torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 50 dkg keksz összetörve
  • 3 dl tej
  • 1/4 üvegcse rumaroma
  • Atetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.

    A pudingot felfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.

    A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.

    A csokis piskótát kettévágjuk, az alsó felére kenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felső részét, és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Tetszés szerint lehet díszíteni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin