Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés vajas kifli

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1/2 dl tej
  • 30 g élesztő
  • tejföl
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1 dl tejszín
  • rum vagy rumaroma
  • 4-5 dkg vaj
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek cukor

Elkészítés

    1. Az átszitált lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és tésztát gyúrunk belőle annyi tejföllel, hogy rugalmas állagú legyen.
    2. Téglalap formára nyújtjuk, az olvasztott és langyos vajjal megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit vagy a piskótatekercset, majd pihentetjük, illetve kelni hagyjuk kb. fél órát.
    3. Kerekre nyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. Megtöltjük a felvert tejszínhabbal összeforgatott gesztenyepürével, majd kifli formára tekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojás fehérjével.
    4. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 20-25 perc után 150 fokravisszavesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük. A teljes sütési idő 45-50 perc.

    11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

A tésztát tölthetjük lekvárral vagy mákkal is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Gesztenyés vajas kifli recept?


Magazin