Elkészítés: A trüffelkrémet előző nap készítsük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadaguljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sül.
A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük, a vajas krémhez a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük.
A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
A marcipánt két fólia között legalább fél centi vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát, a lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszítjük.