Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-trüffeles marcipántorta

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 nagy vagy 7 kicsi tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakópor
  • A gesztenyekrémhez:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • rum vagy rumaroma
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakópor
  • fél evőkanál baracklekvár
  • 2 dl tejszín
  • A trüffelkrémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • A vajkrémhez ( a marcipán alá):
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • Valamint:
  • 50 dkg marcipán

Elkészítés

Elkészítés: A trüffelkrémet előző nap készítsük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadaguljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sül.

A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.

A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük, a vajas krémhez a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük.

A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.

A marcipánt két fólia között legalább fél centi vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát, a lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

A trüffelkrém mellett a tésztát is érdemes előző nap elkészíteni és fóliába csomagolva hűvös helyen tárolni, így sokkal egyszerűbb három lapba vágni.

A receptet P.
- p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss