Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés trüffel szelet

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek rum
  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 0,5 dl tej (laktózmentes)
  • 10 dkg vaj (laktózmentes)
  • A csokoládémázhoz:
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 tk vaj
  • 12,5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük.
    2. A csokoládéhoz hozzáadjuk a tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és simára keverjük. Ezután a gesztenyés keverékhez csorgatjuk, majd szintén robotgéppel simára keverjük.
    3. A formát folpackkal kibéleljük, egyenletesen beleöntjük a masszát, majd pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)
    4. A hűtőből kivéve a megdermedt süteményt átfordítjuk egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal. 
    5. A csokimáz elkészítéséhez a tejszínhez hozzáadjuk a vajat és forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad, és éppen csak langyos lesz. A trüffelt bevonjuk a csokoládémázzal, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

    6 ELLENÁLLHATATLAN ÉS ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT >>>

    11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>>

Megjegyzés

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gesztenyés trüffelt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A hozzávalók 24x9x7 cm-es formához vannak mérve.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin