Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés torta rumos meggyel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg (cukrozott) gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • 1 kis üveg (3,3 dl) rumos meggy
  • kevés tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük, amíg térfogata a többszörösére nő, könnyű, habos és levegős lesz (kb. 7-8 perc). Kanalanként belekeverjük az olajat, és a legalacsonyabb fokozaton kanalanként a sóval, kakaóval elkevert lisztet.

A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Kitámasztott sütőajtónál pihentetjük kb. 5 percig, majd kiemeljük a tortaformából, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és kihűtjük.

A krémhez a vajat robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, és folytonos keveréssel belekeverjük a gesztenyemasszát, a mascarponét, valamint a tejszínt.

A tortalapot keresztben 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a rumos meggy levével, megkenjük a krémmel, pár szem meggyel megszórjuk, majd a második lappal is így járunk el. A fedőlapolt belülről locsoljuk, a torta tetejére illesztjük, majd bevonjuk a tortát a krémmel.
Tejszínnel és rumos meggy szemekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss