Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük, amíg térfogata a többszörösére nő, könnyű, habos és levegős lesz (kb. 7-8 perc). Kanalanként belekeverjük az olajat, és a legalacsonyabb fokozaton kanalanként a sóval, kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Kitámasztott sütőajtónál pihentetjük kb. 5 percig, majd kiemeljük a tortaformából, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és kihűtjük.
A krémhez a vajat robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, és folytonos keveréssel belekeverjük a gesztenyemasszát, a mascarponét, valamint a tejszínt.
A tortalapot keresztben 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a rumos meggy levével, megkenjük a krémmel, pár szem meggyel megszórjuk, majd a második lappal is így járunk el. A fedőlapolt belülről locsoljuk, a torta tetejére illesztjük, majd bevonjuk a tortát a krémmel.
Tejszínnel és rumos meggy szemekkel díszítjük.