Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés tiramisu II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg mascarpone
  • 10 tojássárgája
  • 24 dkg cukor
  • 50 dkg főtt gesztenye vagy 70 dkg nyers gesztenye
  • 1,5 dl gesztenyelikőr
  • 30 dkg babapiskóta

Elkészítés

    Elkészítés: Ha nyers gesztenyével dolgozunk, akkor megsütjük, megpucoljuk. Ha előfőzöttet használunk, sütőben kicsit megszárítjuk, megpirítjuk. Pár szemet félreteszünk, a többit darabosra pépesítjük.

    A tojássárgákat a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a mascarponét, a pépes gesztenyét és fél dl gesztenyelikőrt.

    A maradék gesztenyelikőrt kevés vízzel felmelegítjük, belemártogatjuk a babapiskótát, és a krémmel rétegezve tálba tesszük. Legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, majd az egész gesztenyékkel díszítve, édes tejszínnel tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin