Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-szilvás töltött jércemell krémsajtos sütőtökpürével

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd kevés vajon kicsit megdinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Miután megpuhult leszűrjük. Villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a krémsajtot, és homogénné dolgozzuk a tökkel.

A jércemellet filézzük, sózzuk, borsozzuk.

A gesztenyét megsózzuk, hozzáadjuk a csipet szerecsendiót, a 2 evőkanál tejet, hogy kenhető masszát kapjunk.

A jércemell felét lekenjük a gesztenyemasszával, a másik felét a szilvalekvárral, majd felgöngyöljük. Baconbe tekerjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük a jércemelleket.

220 °C-on letakarva sütjük 20 percet, majd levesszük a fedőt, és hagyjuk pirosra sülni (kb. 10 perc).

Szeletelve tálaljuk a krémsajtos pürével.

Megjegyzés

Könnyed főétel, az ősz minden ízével... - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek