20 dkg liszt (vagy 10 dkg finomliszt, 5 dkg gesztenyeliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt)
6 dkg étcsokoládé
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál aszkorbinsav
csipet só.
Gesztenyéskrém:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
1 dl narancslé
1 db narancs (reszelt héja)
4 evőkanál méz
rum (ízlés szerint)
piskóta
Sütőtökös krém:
15 dkg fehér csokoládé
1 dl kókusztejszín
5 dkg vaj
10 dkg mascarpone
15 dkg sütőtök (párolt)
1,5 dl cukrászati habalapanyag (növényi eredetű)
Díszítés:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg kristálycukor
5 dkg sütőtök
krém
Elkészítés
Először 6 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert szódabikarbónát, aszkorbinsavat. Kb. 24x40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A sütőtököt kockákra vágjuk és megpároljuk.
A fehér csokoládés, sütőtökös krémhez 1 dl kókusztejszínt forrásig melegítjük, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét és az 5 dkg vajat, elkeverjük, kihűlésig félretesszük.
A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
A gesztenyés krémhez 1 dl narancslébe belereszeljük 1 narancs héját, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál mézet és forrásig melegítjük, beleszórjuk a 10 dkg étcsokoládét és az 5 dkg vajat, elkeverjük, miután elolvadt a csoki és a vaj, belekeverjük az áttört gesztenyemasszát és a kockákra vágott piskótát, majd kihűlésig félretesszük.
A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a habbá vert cukrászati habalapanyagot, kb. 1/3- ad részét félretesszük a díszítéshez. A maradék krémhez hozzákeverjük a pürésített sütőtököt.
A piskóta tetejére rákenjük a gesztenyéskrémet, majd a sütőtökös, fehér csokoládés krémet és kihűtjük.
Az 5 dkg kristálycukrot megolvasztjuk és olajozott lemezre csíkozva kiöntjük, majd kihűlésig félretesszük.