Elkészítés: Az összetördelt kekszet a vajjal, a porcukorral és a kakaóporral összegyúrjuk, egy nem túl nagy tortaformába vagy cakkos szélű piteformába nyomkodjuk, majd a mélyhűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémhez az áttört gesztenyemasszát jól elkeverjük a mascarponével. A tésztára kenjük vékonyan a lekvárt, erre jöhet a krém. A csokimázhoz felolvasztjuk az étcsokit, pár csepp vízzel (és esetleg egy pici vajjal) kikeverjük, és bevonjuk vele a tortát. Hűtőben tartjuk a bevonat megdermedéséig. Meggybefőttel is lehet gazdagítani a krémet.
Jól elálló torta (bár mindig hamar elfogy).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre